Garam Masala Spice Blend
Garam Masala spice Blend to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako marynata i odbywa się w ok. 17 minut. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 172 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pieprz, nasiona gorczycy, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest super. Podobne przepisy to Garam masala Spice mix, garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, oraz Garam Masala.
Instrukcje
Połącz nasiona kolendry, nasiona kminku, nasiona kardamonu, ziarna pieprzu, nasiona kopru włoskiego, nasiona gorczycy, goździki, i czerwona papryka chile w małej patelni na średnim ogniu. Tosty aż pachnące, o 2 protokół.
Zmiel tosty w czystym młynku do kawy lub młynku do przypraw na drobny proszek. Łyżka w kurkumie i proces połączyć. Zużyć natychmiast lub przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku przez okres do 1 miesiąca.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.