Garam Masala pieczony Halibut w pomidorowym sosie Curry
Przepis Garam Masala pieczony Halibut w pomidorowym sosie Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 6,84 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z szafy gotowanie ma 1076 fanów. Jeśli masz cebulę, czosnek, kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Pudding Z Mleka Kokosowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest super. Spróbuj garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Garam Masala Kurczak Curry, oraz Garam Masala Prażone Orzeszki Ziemne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać olej, garam masala i kurkumę.
Posmaruj mieszankę garam masala nad rybą i umieść ją w naczyniu do pieczenia i odstaw na 20 minut.Halibuta smażyć w rozgrzanym piekarniku 232°, aż się ugotuje, około 10-15 minut. (Białe soki pojawią się na rybie po ugotowaniu.) Podziel pomidorowy sos curry na cztery talerze i ułóż na wierzchu kawałek halibuta.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.