Garam Masala Chicken Pot Pie
Garam Masala Chicken Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1151 kalorii. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz udka z kurczaka, garam masala, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Kurczak z Garam Masala.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W średniej wielkości garnku na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek. Przyprawić kurczaka solą i pieprzem, i brązowy z obu stron, aż złoty, o 5 minut z każdej strony.
Wyjąć kurczaka z patelni do deski do krojenia i rezerwy.
Do tego samego garnka dodać czosnek, szalotka, i marchew i saute aż złoty.
Wyjąć warzywa do miski i rezerwy. Zmniejsz temperaturę do średniej.
Roztopić masło w garnku, ubić mąkę i gotować przez 1 minutę. Wymieszać w bulionie z kurczaka, i ziemniaki i gotować, aż ziemniaki są głównie gotowane, ale nadal firma, o 8 do 10 protokół. Rosół z kurczaka będzie zagęszczony do konsystencji sosu. Wyłącz ogrzewanie.Kurczaka pokroić na kawałki i dodać kurczaka i warzywa z powrotem do garnka. Wymieszać w grochu, a następnie 1 1/2 łyżki garam masala i 2 łyżeczki soli. Kadzi mieszaninę do 4 (10-uncja) piekarnik bezpieczne miski.
Na płaskiej powierzchni roboczej odkurz ciasto francuskie mąką i rozwałkuj je trochę cieńsze niż pochodzi.
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty wystarczająco duże, aby zawiesić na bokach każdej miski. Przykryj miski ciastem francuskim, naciskając po bokach.
Pędzel z odrobiną oliwy z oliwek i posypać trochę więcej garam masala.
Wytnij szczelinę w górnej części ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Przenieść do piekarnika i piec, aż blaty są złociste, o 15 protokół.