Garam Masala Chicken Pot Pie

Garam Masala Chicken Pot Pie
Garam Masala Chicken Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1151 kalorii. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz udka z kurczaka, garam masala, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Kurczak z Garam Masala.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W średniej wielkości garnku na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek. Przyprawić kurczaka solą i pieprzem, i brązowy z obu stron, aż złoty, o 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wyjąć kurczaka z patelni do deski do krojenia i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
5
Do tego samego garnka dodać czosnek, szalotka, i marchew i saute aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Wyjąć warzywa do miski i rezerwy. Zmniejsz temperaturę do średniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Roztopić masło w garnku, ubić mąkę i gotować przez 1 minutę. Wymieszać w bulionie z kurczaka, i ziemniaki i gotować, aż ziemniaki są głównie gotowane, ale nadal firma, o 8 do 10 protokół. Rosół z kurczaka będzie zagęszczony do konsystencji sosu. Wyłącz ogrzewanie.Kurczaka pokroić na kawałki i dodać kurczaka i warzywa z powrotem do garnka. Wymieszać w grochu, a następnie 1 1/2 łyżki garam masala i 2 łyżeczki soli. Kadzi mieszaninę do 4 (10-uncja) piekarnik bezpieczne miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Garam MasalaGaram Masala
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
GrochGroch
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
TrzepaczkaTrzepaczka
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
8
Na płaskiej powierzchni roboczej odkurz ciasto francuskie mąką i rozwałkuj je trochę cieńsze niż pochodzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
9
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty wystarczająco duże, aby zawiesić na bokach każdej miski. Przykryj miski ciastem francuskim, naciskając po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Pędzel z odrobiną oliwy z oliwek i posypać trochę więcej garam masala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
11
Wytnij szczelinę w górnej części ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
12
Przenieść do piekarnika i piec, aż blaty są złociste, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Leth Steinagrund Gruner Veltliner z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Leth Steinagrund Gruner Veltliner
Leth Steinagrund Gruner Veltliner
Nos łączy przyprawę z redukcyjnym owocem; podniebienie wyświetla pieprzne nuty; klasyczny Veltliner z tarasów lessowych. To wino jest częścią linii od Leth, która charakteryzuje się złożonością smaku, mineralnością i trwałością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn