Galette jabłkowa z pomarańczą
Jabłko Galette z pomarańczą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś grubo złote aromatyczne jabłka, miód, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rabarbar & Orange Frangipane Galette, Apple Galette, oraz Apple Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cukier; mieszać, aż mieszanina zmieni kolor na złoty, około 8 minut. Zeskrobać nasiona z wanilii; dodać fasolę i skórkę pomarańczową. Wymieszać 1 minutę.
Dodać jabłka. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować, aż mieszanina jest gęsta, złoty i zredukowany do 2 1/4 szklanki, często mieszając, o 40 protokół.
Wymieszać z miodem. Schłodzić do temperatury pokojowej. Odrzuć waniliową fasolę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkować 1 krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-calowego okrągłego.
Przenieś skorupę do patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Trim zwis ciasta do 1/2 cala. Złóż zwis i naciśnij, tworząc podwójne grube boki.
Rozłóż nadzienie równomiernie w skorupie.
Rozwałkować drugi krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-calowego okrągłego.
Pokroić w czternaście pasków o szerokości 3/4 cala. Ułóż siedem pasków po przekątnej na szczycie napełniania, przycinając końce pasków na krawędziach patelni. Uformuj kratę, umieszczając siedem pasków ciasta po przekątnej na pierwszych siedmiu paskach; wykończ końce pasków na krawędziach patelni.
Siatka szczotkowa z glazurą jajeczną.
Piec galette, aż skorupa będzie złoty, o 55 protokół. Spoko na stojaku.
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej.