Galaretki z budyniem jajeczno-kokosowym
Galaretki z jajkiem i kremem kokosowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką cukier palmowy, cukier, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Portugalskie Tarty Z Budyniem Jajecznym, Ciasto Z Kremem Kokosowym, oraz Krem Kokosowy.
Instrukcje
Aby krem, ubić jajka z cukrem palmowym, śmietaną kokosową i liśćmi pandanu w misce, aby aromat pandanu był przekazywany jajom. Odcedzić mieszaninę i odstawić na bok.
Połącz agar-agar w proszku i wodę w małym rondlu na średnim ogniu; gotuj i mieszaj, aż proszek całkowicie się rozpuści.
Wymieszać cukier do rozpuszczenia, ale nie doprowadzić do wrzenia. Wymieszać krem w mieszaninie, pozostawić do gotowania przez około 2 minuty.
Wlać mieszaninę do form 1-cup. Przechowywać w lodówce, aby pozostawić do Ustawienia, około 2 godzin.
Usuń galaretki z foremek, aby służyć.