Galaretka Miętowa Klasyczna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj klasycznej galaretki miętowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Ten przepis służy 30. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 134 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, liście mięty i łodygi, wodę wapniową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Mojito Jelly-galaretka limonkowo-miętowa, Galaretka Miętowa, oraz Galaretka Miętowo-Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić w średniej misce. Odstawić.
Liście mięty i łodygi włożyć do dużego, grubodennego garnka i delikatnie zmiażdżyć drewnianą łyżką.
Dodać ocet, wodę i wodę wapniową i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę cukier-pektyny i powrócić do wrzenia. Gotować twardo przez minutę.
Galaretkę przelać przez sito wyłożone gazą do dużej miski. Wyrzucić liście mięty.
Wlej galaretkę z powrotem do garnka i wróć do wrzenia.
Zdjąć garnek z ognia. Galaretkę kadzi do gorących, sterylizowanych słoików i przetwarzać w gorącej kąpieli wodnej przez 20 minut.