Fufu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Fufu. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 63 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, plantany, korzenie Juki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Włóż maniok i plantany (ze skórkami) do dużego garnka i napełnij wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż maniok będzie miękki, około 30 minut; odcedzić.
Usuń i wyrzuć skórki z plantanów i zwróć je do garnka. Rozgnieść z masłem, następnie ubić mikserem elektrycznym do uzyskania gładkiej konsystencji. Użyj tyle masła, ile potrzeba, aby uzyskać mieszaninę wystarczająco wilgotną do mieszania.