Fuchsia Dunlop ' s Zhajiang Noodles (Zha Jiang Mian)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kluski Zhajiang Dunlop w fuksji (Zha Jiang Mian). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 943 kalorie, 18g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 89 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz garść soi, rzodkiewki o purpurowym sercu, sfermentowany sos i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać anyż Gwiaździsty, można śledzić to danie główne z Mini Star-Bułeczki Anyżowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zhajiang Mian-Mielony Makaron Wieprzowy, Fuchsia Dunlop ' s Twice-Cooked Swiss Chard (Hui Gua Niu Pi Cai), oraz Fuchsia Dunlop ' s cold Chicken z pikantnym sosem Syczuańskim (Liang Ban Ji).
Instrukcje
Dodać olej do przyprawionego woka nad wysokim płomieniem i obracać go wokół. Natychmiast dodać pieprz syczuański i anyż Gwiaździsty i smażyć przez kilka chwil, aż pachną pysznie. Następnie usuń przyprawy łyżką szczelinową, pozostawiając pachnący olej w woku.
Dodać wieprzowinę i smażyć, aż stanie się blady, naciskając mięso z tyłu chochli lub wok miarki, aby pomóc oddzielić go na małe kęsy. Następnie dodaj imbir i smaż, aż poczujesz zapach.
Dodaj wino Shaoxing, wymieszaj raz lub dwa razy, a następnie dodaj słodki sfermentowany sos. Smażyć jeszcze przez kilka chwil, aż będzie pachniało obficie i pysznie, a następnie obficie zalać wieprzowinę wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na małym ogniu przez około 15 minut, aż sos będzie ciemny i bujnie gęsty. Doprawić rozsypaną solą (sos powinien być intensywnie aromatyzowany i wydawać się sam w sobie trochę przesolony, ponieważ będzie używany do aromatyzowania mdłego makaronu).
Kiedy chcesz jeść, przynieś miskę wody do wrzenia.
Pokrój cokolwiek używasz ogórka, selera, marchewki, kapusty i rzodkiewki na drobne kawałki. Blanszować fasolę i wszystkie warzywa z wyjątkiem ogórka we wrzącej wodzie; powinny pozostać trochę chrupiące. (Najlepiej blanszować każde warzywo osobno, używając szczelinowej łyżki, aby usunąć je z wody.) Blanszowane warzywa odświeżyć natychmiast pod zimnym kranem i dobrze osuszyć.
Podgrzej SOS wieprzowy. Makaron ugotować, krótko spłukać pod kranem, wstrząsnąć do sucha, a następnie podzielić na dwie miseczki.
Dodaj trochę każdego z warzyw do miski. Top z sosem wieprzowym. Mieszaj wszystko razem z pałeczkami przed jedzeniem, rozsypując plastry chili, jeśli chcesz.