Frytki z pieczarek portobello
Frytki z pieczarek Portobello mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego przepisu na dodatki. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,4 dolara za porcję. Jedna porcja zawiera 200 kalorii , 9 g białka i 6 g tłuszczu . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Mieszanka czosnku w proszku, papryki, soli koszernej i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to amerykańskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 51% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Vegan Stuffed Portobello Mushroom over Quinoa , Portobello Baked Eggs i BBQ'd Portobello Sliders .
Instrukcje
Rozgrzej olej w głębokim frytkownicy (lub w dużym garnku o grubym dnie) do temperatury 175°C.
Wytrzyj wierzchołki grzybów wilgotną szmatką, aby je oczyścić, a następnie zeskrob blaszki z dolnej strony tylną stroną łyżki. Przytnij trzon i pokrój na paski o grubości 1/4 cala.
Włóż mąkę do naczynia z rantem, ubite jajka do drugiego naczynia z rantem i posyp oba solą i pieprzem. Do trzeciego naczynia dodaj panko, trochę włoskiej przyprawy, paprykę, czosnek w proszku i trochę soli i pieprzu.
Dobrze wymieszaj. Obtocz „frytki” grzybowe w mące, następnie w mieszance jajecznej i na końcu w doprawionej panko.
Smaż grzyby w gorącym oleju w partiach po 5–6 sztuk, aż będą złocistobrązowe i chrupiące, około 4 minut.
Odsącz na kratce położonej na papierowych ręcznikach i dopraw ponownie solą.