Frytki w piekarniku z chrupiącymi liśćmi szałwii
Frytki w piekarniku z Chrupkimi liśćmi szałwii mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap, cały 30 i wegański przepis służy 3 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, ExtraVirgin oliwy z oliwek, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa z dyniowatych z smażonymi liśćmi szałwii, Risotto gruszkowe z Prosciutto i smażonymi liśćmi szałwii, oraz Prosciutto kurczak w szaszłyku ze smażonymi liśćmi szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdy ziemniak do pieczenia pokroić wzdłuż na 6 równych plastrów.
W dużej misce umieścić plasterki ziemniaków i skropić oliwą z oliwek.
Posypać solą; wrzucić dobrze do herbu plastry ziemniaków.
Usuń plastry ziemniaków z miski. Pozostałą oliwę z oliwek i sól rezerwować w misce; odstawić. Ułóż plastry ziemniaków w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 40 minut lub aż plastry ziemniaków będą złociste Na spodzie.
Wyjąć plastry ziemniaków z piekarnika (pozostawić piekarnik na 400).
Dodaj liście szałwii do reserved oliwy z oliwek i soli w misce. Delikatnie natrzyj liście szałwii wzdłuż dna miski, obustronnie polej oliwą z oliwek i solą. Pracując z jednym plasterkiem ziemniaka na raz, podnieś kawałek ziemniaka z blachy do pieczenia za pomocą cienkiej szpatułki.
Lay 1 liść szałwii na blasze do pieczenia, i przykryć plasterkiem ziemniaków, rumiane stronie w dół. Powtórz z pozostałymi plastrami ziemniaka i liśćmi szałwii.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut.
Zdjąć z ognia. Za pomocą cienkiej szpatułki ostrożnie obrócić plastry ziemniaków z liśćmi na wierzchu.
Piec w temperaturze 400 przez dodatkowe 10 minut lub aż dno zacznie brązowieć.