Frytki stekowe z szalotką redukcja patelni

Stekowe frytki z szalotką może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 30g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka pieczenia ziemniaków, stek z polędwicy, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek marynowany w czerwonym winie wypełniony Prosciutto, Fontinanem i bazylią z redukcją Cabernet-szalotka, Koper włoski-wieprzowina z szalotką-redukcja granatu, oraz Duszone Kozie Golonki Ze Śliwką, Szalotką I Brandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozycja 1 Stojak piekarnika na najwyższym ustawieniu. Ustaw kolejny stojak na najniższym ustawieniu.
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na blachach do pieczenia. Zalać sprayem do gotowania; posypać 1/4 łyżeczki soli koszernej.
Piec w 450 przez 40 minut lub do złotego koloru, mieszając ziemniaki i obracając patelnie w połowie. Ziemniaki wrzucić z 1 łyżeczką tymianku.
Rozgrzać patelnię 12-calowy ciężki nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Posyp obie strony steku 1/4 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodaj stek na patelni; smażyć 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z patelni; trzymać stek ciepły.
Dodaj szalotki do patelni; smażyć 2 protokół.
Dodaj brandy; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać bulion wołowy, musztardę Dijon i pozostałą 1 łyżeczkę tymianku; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki (o 3 protokół).
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki soli koszernej i pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodać masło, mieszając trzepaczką.
Podawać z sosem z szalotki i ziemniakami.
Uwaga: to klasyczne danie zasługuje na swoje klasyczne połączenie: cabernet sauvignon. Jeśli cena nie jest przedmiotem, wybierz top czerwone Bordeaux z Francji. Ale żeby utrzymać się poniżej 30 dolarów, bogaty, pełnowartościowy cabernet z Kalifornii zrobi sztuczkę. Gejzer Peak Cabernet Sauvignon 2005 to kradzież za jedyne $
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.