Frytki stekowe z szalotką redukcja patelni

Frytki stekowe z szalotką redukcja patelni
Stekowe frytki z szalotką może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 30g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka pieczenia ziemniaków, stek z polędwicy, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek marynowany w czerwonym winie wypełniony Prosciutto, Fontinanem i bazylią z redukcją Cabernet-szalotka, Koper włoski-wieprzowina z szalotką-redukcja granatu, oraz Duszone Kozie Golonki Ze Śliwką, Szalotką I Brandy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pozycja 1 Stojak piekarnika na najwyższym ustawieniu. Ustaw kolejny stojak na najniższym ustawieniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na blachach do pieczenia. Zalać sprayem do gotowania; posypać 1/4 łyżeczki soli koszernej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sól KoszernaSól Koszerna
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec w 450 przez 40 minut lub do złotego koloru, mieszając ziemniaki i obracając patelnie w połowie. Ziemniaki wrzucić z 1 łyżeczką tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozgrzać patelnię 12-calowy ciężki nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posyp obie strony steku 1/4 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól KoszernaSól Koszerna
StekStek
7
Dodaj stek na patelni; smażyć 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć z patelni; trzymać stek ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj szalotki do patelni; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj brandy; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać bulion wołowy, musztardę Dijon i pozostałą 1 łyżeczkę tymianku; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki (o 3 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Bulion WołowyBulion Wołowy
TymianekTymianek
12
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki soli koszernej i pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól KoszernaSól Koszerna
13
Dodać masło, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Pokrój stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
15
Podawać z sosem z szalotki i ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Uwaga: to klasyczne danie zasługuje na swoje klasyczne połączenie: cabernet sauvignon. Jeśli cena nie jest przedmiotem, wybierz top czerwone Bordeaux z Francji. Ale żeby utrzymać się poniżej 30 dolarów, bogaty, pełnowartościowy cabernet z Kalifornii zrobi sztuczkę. Gejzer Peak Cabernet Sauvignon 2005 to kradzież za jedyne $
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn