Frytki Ręcznie Krojone
Ręcznie krojone frytki to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 1079 kalorii, 13g białka, oraz 108 g tłuszczu. Jeśli masz Krab gotować przyprawy, zioła, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj frytki, jak zrobić frytki w domu, Frytki bez smażenia, oraz Duszone Frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostawiając skórę, pokrój ziemniaki na długie cienkie paski i włóż do dużej miski z czystą wodą, aby usunąć trochę skrobi, zapobiec ich sklejaniu się i zatrzymać proces utleniania.
W żeliwnej patelni wyposażonej w termometr lub małą frytkownicę, rozgrzej olej, aż osiągnie 275 do 300 stopni F.
Ziemniaki wyjąć z wody i osuszyć. Pracując w małych partiach, smażyć ziemniaki, aż staną się błyszczące Na matowe, 3 do 5 minut (jest to również nazywane blanszowaniem).
Dobrze osuszyć na ręcznikach papierowych. Ponownie podgrzać olej, aż osiągnie 350 stopni F i smażyć ziemniaki ponownie, również w małych partiach, aż będą złote i chrupiące na zewnątrz, ale miękkie i żucia w środku.
Usuń z oleju, dobrze odcedzić i wrzucić sól morską i ocet słodowy, lub inne przyprawy wolisz. Można również smażyć świeże zioła, takie jak rozmaryn, szałwia i tymianek z ziemniakami.