Frytki Ręcznie Krojone

Frytki Ręcznie Krojone
Ręcznie krojone frytki to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 1079 kalorii, 13g białka, oraz 108 g tłuszczu. Jeśli masz Krab gotować przyprawy, zioła, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj frytki, jak zrobić frytki w domu, Frytki bez smażenia, oraz Duszone Frytki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pozostawiając skórę, pokrój ziemniaki na długie cienkie paski i włóż do dużej miski z czystą wodą, aby usunąć trochę skrobi, zapobiec ich sklejaniu się i zatrzymać proces utleniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
SkrobiaSkrobia
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W żeliwnej patelni wyposażonej w termometr lub małą frytkownicę, rozgrzej olej, aż osiągnie 275 do 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Ziemniaki wyjąć z wody i osuszyć. Pracując w małych partiach, smażyć ziemniaki, aż staną się błyszczące Na matowe, 3 do 5 minut (jest to również nazywane blanszowaniem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Dobrze osuszyć na ręcznikach papierowych. Ponownie podgrzać olej, aż osiągnie 350 stopni F i smażyć ziemniaki ponownie, również w małych partiach, aż będą złote i chrupiące na zewnątrz, ale miękkie i żucia w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Usuń z oleju, dobrze odcedzić i wrzucić sól morską i ocet słodowy, lub inne przyprawy wolisz. Można również smażyć świeże zioła, takie jak rozmaryn, szałwia i tymianek z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SłodowyOcet Słodowy
świeże Ziołaświeże Zioła
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn