Frytki Polenta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj frytek Polenta. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyere, sól koszerną, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Pieczone Frytki Polenta (Nie-Frytki Ziemniaczane), Frytki Polenta, oraz Herbed Polenta "Frytki".
Instrukcje
Przynieś 7 szklanek wody na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Połącz 4 szklanki gorącej wody i mleka w żaroodpornej misce (miseczka powinna zmieścić się na rondlu). Stopniowo ubijać polentę i 2 łyżeczki soli. Przykryj miskę szczelnie folią i ustaw nad gotującą się wodą; nie pozwól, aby miska dotykała wody. Gotować, aż bardzo gruby, 20 protokół. Tymczasem, szczotka 9-calowy plac do pieczenia naczynia z oliwą z oliwek.
Ser i masło wymieszać w polencie.
Rozprowadzić w przygotowanym naczyniu i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. pokrój schłodzoną polentę na osiemnaście 4 1/2-by-1-calowe pałeczki i przenieś do blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Patyczki posmarować oliwą z oliwek i posypać solą.
Piec do złotego, 30 do 35 protokół, obracając w połowie.