Frytka orzechowo-brokułowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać orzeszki-brokuły Stir-fry spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sos chili, brązowy ryż, skrobia kukurydziana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce tofu między 2 płaskie talerze. Ciężar góry ciężką puszką. (Boki tofu powinny być lekko wybrzuszone, ale nie pękają.)
Odstawić na 45 minut; wyrzucić płyn.
Pokrój tofu w kostkę 1/2 cala.
Przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając 1/2 łyżeczki. sól.
W międzyczasie, połączyć bulion warzywny i następne 7 składników w średniej misce, dobrze mieszając.
Dodaj tofu, i wrzucić do herbu.
Usuń Tofu z marynaty, zastrzegając marynaty.
Oleje ciepła w patelni nonstick lub wok na dużym ogniu 1 minutę.
Dodaj tofu, i stir-fry 4 do 5 minut lub aż rumiane.
Dodać brokuły i marchew paluszki; stir-fry 2 protokół.
Dodaj zarezerwowaną marynatę i doprowadzić do wrzenia. Gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż zgęstnieje; wymieszać gotowane tofu.
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu.
Posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Dekorować, w razie potrzeby.