Fruit & nut Christmas pudding Bochenek może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 571 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 70 fanów. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz owoce, przyprawy, mąkę samowystarczalną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Julekage (Duński Bożonarodzeniowy Chleb Owocowy), Grzane wino owocowe i orzechowe ciasto świąteczne: Make-Ahead Fruitcake, oraz Budyń Chlebowo-orzechowy.
Instrukcje
1
Umieść suszone owoce, wiśnie, jabłko, Skórki, sok jabłkowy, brandy i Cointreau w dużej misce. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 1 min, a następnie pozostawić do namoczenia na noc.
Umieść czajnik do wrzenia i mieć gotową puszkę do pieczenia, plus arkusz folii z masłem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Masło i cukier ubić razem, aż stanie się nieco bledsze, następnie wymieszać z jajkami, mąką, bułką tartą, syropem, przyprawami, solą, namoczonymi owocami i orzechami. Łyżkę do bochenka i wygładzić wierzch. Scrunch folię luźno na puszki, skręcając rogi, aby dokręcić ją wokół krawędzi puszki. Posadź go w pieczonej puszce, a następnie wlej kilka cms wrzącej wody. Ostrożnie przełożyć do piekarnika i piec przez 40 minut.
Aby podgrzać budyń, albo włożyć go do średniego piekarnika na 30 minut w puszce, lub obrócić na talerz do serwowania, przykryć luźno folią spożywczą i kuchenką mikrofalową na 5 minut na nośniku. Do polewy delikatnie podgrzej masło, cukier i syrop, aż cukier się rozpuści, wymieszaj z brandy, a następnie dodaj orzechy i owoce. Łyżkę gorącego budyniu i pył z odrobiną cukru pudru, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.