Frittata z wędzonym łososiem i groszkiem
Jeśli masz mniej więcej 50 minut do spędzenia w kuchni, wędzony łosoś & groch frittata może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis do wypróbowania. To danie główne ma 329 kalorii, 27g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka petits pois, pack łososia, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 99 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 85%. Łosoś Wędzony-Spring Pea Frittata, Frittata Z Łososia Wędzonego, oraz Frittata Z Łososia Wędzonego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Grubo pokroić ziemniaki i gotować na patelni z wrzącej osolonej wody, aż tylko miękkie, o 10 protokół.
Dobrze odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Łososia pokroić w szerokie paski. Jajka rozbijamy do miski, ubijamy widelcem do lekko spienionego, następnie mieszamy z wędzonym łososiem, koperkiem, groszkiem oraz dużą ilością soli i pieprzu. Na koniec wymieszaj ziemniaki.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej, ostrożnie wlać mieszaninę jajek i gotować na dość małym ogniu przez 10-15 minut, aż jajko zacznie ustawiać się tuż pod powierzchnią.
Umieść płytkę, która jest nieco większa niż górna część patelni na górze i odwróć frittata na nią. Przesuń go z powrotem na patelnię i gotować przez kolejne 5 minut, aby brązowy spód. Przesuń na talerz i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut przed cięciem na kliny. Sałatka z pomidorów i szczypiorku smakuje bardzo świeżo.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.