Frittata z Chardą Szwajcarską, ziemniakami i Fontiną
Frittata z Chardą Szwajcarską, ziemniakami i Fontiną wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szwajcarski chard, pietruszka, białka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Frittata z szynką i Chardą szwajcarską, Chard Frittata Szwajcarska, oraz Chard Frittata Szwajcarska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować 8 minut lub do miękkości.
Odcedzić i schłodzić. Ziemniaki wrzucić z 1/4 łyżeczki soli. Odstawić.
Połącz chard Szwajcarski i wody w dużym rondlu na średnim ogniu. Przykryć i gotować przez 10 minut lub aż szwajcarski chard jest miękka.
W dużej misce wymieszać 1/4 łyżeczki soli, mleko i kolejne 4 składniki (mleko przez jajka); wymieszać trzepaczką. Wymieszać z ziemniakami i boczkiem szwajcarskim. Roztopić masło na średniej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Wlać masę jajeczną na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, aż prawie zestaw.
Owiń uchwyt patelni folią. Broil 5 minut lub do złotego koloru.