Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać szpinak Frittatan spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną cebulę, ziemniaki, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frittata z szynką i szpinakiem, Frittata Szpinakowa, oraz Frittata Szpinakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średniej misce ubić jajka i mleko trzepaczką. Wymieszać z serem, czosnkiem w proszku, bazylią, solą, pieprzem i cebulą.
W 9-do 10-calowej patelni nonstick ze skośnymi bokami (omlet lub patelnia z krepy), rozgrzać olej na średnim ogniu. Ziemniaki gotować w oleju około 5 minut, często mieszając, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj szpinak; przykryć i gotować 1 do 2 minut lub aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
4
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
5
Rozłóż ziemniaki i szpinak równomiernie na patelni; top równomiernie z pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Pomidor
Szpinak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Wlać masę jajeczną na wierzch. Okładka; gotować 12 do 15 minut, podnosząc krawędzie od czasu do czasu, aby niegotowane mieszaniny jaj płynąć do dna patelni, aż dno jest lekko rumiane i góry jest ustawiony.