Frittata i kanapka z pomidorami
Need a danie główne Wegetariańskie? Frittatan i kanapka z pomidorami może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 22g białka, oraz 20 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, dojrzałe pomidory, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapka Śniadaniowa Frittata, Zlewozmywak Frittata Bajgel Sandwich, oraz Pomidorowa Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć końce cukinii,a następnie przyciąć wzdłuż. Wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i doprawić solą i pieprzem. Ułóż na blasze do pieczenia, pokrój bok do góry. Broil aż lekko rumiane, następnie włączyć i broil na stronie skóry, aż cukinia są po prostu przetargu.
Przenieść do deski do krojenia i pokroić w poprzek o grubości około 1/4 cala.
Cukinię i bazylię wymieszać z ubitymi jajkami. Doprawić solą i pieprzem.
Podgrzej 10-calową ognioodporną patelnię nonstick na umiarkowanym wysokim ogniu.
Dodać pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Gdy patelnia jest gorąca, dodać mieszaninę jaj.
Niech jajka gotować bez mieszania, aż zaczną się ustawić, a następnie podnieść krawędzie z łopatką i niech niegotowane jajka uruchomić pod spodem. Kontynuuj gotowanie, aż jajka są głównie gotowane, ale nadal trochę wilgotne na wierzchu.
Umieść patelnię pod brojlerem, aż do powierzchni frittata nie jest już wilgotna, o 30 sekund, następnie posypać ser na górze i smażyć ponownie, aż ser topi się, o 30 sekund dłużej. Przesuń frittata na talerzu i ostudzić do temperatury pokojowej.
Ustaw temperaturę piekarnika na 375 stopni F.
Kromki chleba posmarować z obu stron oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec, aż lekko rumiane i chrupiące.
Frittatę pokroić w plasterki, ułożyć na ciepłym plasterku tosta, na frittacie ułożyć 1/2 plastra pomidora, doprawić solą i pieprzem oraz płatkami chili do smaku i przykryć innym kawałkiem tosta.