Frittata Boczkowo-Grzybowa
Frittatan boczkowo-grzybowy to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jajek, czosnkowo-ziołowy ser feta, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 46 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Frittata z pieczarkami i boczkiem, Szpinak, grzyby i boczek Frittata, oraz Boczek Pieczarkowy Szpinak Frittata.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-calowej (2-calowej głębokości) odpornej na przywieranie patelni na średnim ogniu. Smażyć grzyby w gorącym oleju 2 do 3 minut lub aż rumiane.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę. Wymieszać ze szpinakiem i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę lub tylko do momentu, gdy szpinak zacznie więdnąć.
Dodaj boczek, pomidory i zielone chiles, sól, i pieprz, i gotować, mieszając często, 2 do 3 minut lub aż szpinak zwiędnie.
Dodać jajka i posypać serem. Gotować od 3 do 5 minut, delikatnie unosząc brzegi frittaty łopatką i przechylając patelnię tak, aby niegotowana część spływała pod spodem.
Piec w 350 przez 12 do 15 minut lub aż zestaw i lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 5 minut. Przełóż frittatę na duży talerz i pokrój na 8 klinów.
*1 (32-oz.) można zastąpić kartonowe jajko substytutem. Zwiększ czas pieczenia do 16 do 18 minut lub do momentu ustawienia.
** Można zastąpić zwykły ser feta.
Uwaga: testowaliśmy Z Ro-Tel łagodnymi pomidorami pokrojonymi w kostkę i Zielonymi Chilli.