French Mussel Bisque
Przepis Francuski Mussel Bisque może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 562 kalorie, 18g białka, oraz 36 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pół na pół, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mussel Bisque, Mussel Bisque, oraz Bisque z małży i kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić 1 1/2 szklanki wody i 1 szklanka wina do wrzenia w dużym, płytkim garnku.
Dodaj małże, przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut, aż małże się otworzą. Kiedy małże są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, oddziel je od muszli i odłóż na bok, odrzucając muszle i wszelkie małże, które się nie otworzyły. Odcedzić płyn do gotowania przez sito wyłożone gazą do miski i rezerwy.
W międzyczasie roztopić masło w innym dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, por, marchew, czosnek, szafran, 2 łyżeczki soli, i 1 łyżeczka pieprzu i saute, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj przez 20 minut.
Dodać pomidory i gotować przez kolejną minutę.
Dodać 2 szklanki płynu do gotowania (resztę wyrzucić) i resztę wina, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj zarezerwowane małże, pół na pół i śmietanę.
Podgrzać, aż po prostu podgrzać, ale nie wrzenia. Wymieszać natkę pietruszki lub koperku, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.