Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe "Tourtière"

Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe
Francuskie kanadyjskie ciasto wieprzowe "Tourtière" może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rosół z kurczaka, marchewkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Tourtiere (Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe), French Canadian Tourtiere I, oraz French Canadian Tourtiere dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
CHUTNEY z rodzynkami jabłkowymi: masło rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
MasłoMasło
RodzynkiRodzynki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę i smażyć przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać jabłka i pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 20-30 minut lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie, a płyn odparuje. Schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
TOURTIERE: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać mieloną wieprzowinę i gotować, rozbijając tylną drewnianą łyżką przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
7
Dodaj cebulę, marchew i czosnek. Gotować 2-3 minuty i dodać przyprawy i zioła. Gotować przez kolejne 1-2 minuty i wymieszać z ziemniakami. Po kolejnych 1-2 minutach dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
ZiemniakZiemniak
PrzyprawyPrzyprawy
BulionBulion
ZiołaZioła
8
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
9
Usunąć liść laurowy i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
10
Przenieść mieszaninę wieprzową do jednej z przygotowanych skorupek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
WieprzowinaWieprzowina
11
Drugą skorupę ciasta wyjąć z tacki foliowej na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Ciasto rozwałkować lekko posypanym mąką wałkiem do 10-calowego (25 cm) okrągłego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
13
Umieść na szczycie wypełnionego ciasta i naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Wykończenia nadmiar ciasta i flet krawędzie.
14
Wytnij małą szczelinę w górnej części, aby umożliwić ucieczkę pary. Użyj pozostałego ciasta, aby w razie potrzeby uzyskać ozdobne liście.
15
Umyć wierzch ciasta umyć jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
16
Piec przez 20 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn