Francuskie ciasto jedwabne Cindy
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj Cindy's French Silk Pie. Za 54 centy za porcję otrzymujesz deser dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie lakto ovo ma 394 kalorie , 4 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup cukier, ekstrakt waniliowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Black Bean Soup - Cindy Style , French Silk Chocolate Cake i Balthazar Brioche French Toast .
Instrukcje
Wyłóż ciasto na 9-calową formę do ciasta; przytnij i wygładź krawędzie. Wyłóż ciasto podwójną warstwą wytrzymałej folii.
Piec w temperaturze 450° przez 8 minut.
Zdjąć folię; piec jeszcze 5 minut. Ostudzić na kratce.
W małym rondelku wymieszaj jajka z cukrem, aż się połączą. Gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanka osiągnie temperaturę 160° i pokryje tył metalowej łyżki.
Zdjąć z ognia; dodać wanilię. Ostudzić do letniej temperatury (około 90°), mieszając od czasu do czasu.
W dużej misce ubij masło, aż będzie lekkie i puszyste. Ubijaj z kakao, aż się połączy.
Dodaj ostudzoną mieszankę cukru; ubijaj na wysokich obrotach przez 5 minut.
Rozprowadź równomiernie na cieście. Schłodź przez 4-6 godzin przed podaniem. Schłodź resztki.