Francuski w mgnieniu oka: Endive Gratins
Francuski w mgnieniu oka: Endive Gratins może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $1.94 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 2. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz koszerną sól, gruyère, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: pieczona endywia i sałatka gruszkowa z rukolą, orzechami włoskimi i Roquefortem, Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia, oraz Francuski w mgnieniu oka: Francuskie pierogi z zupą cebulową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w małym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Ubić mąkę i gotować przez 1 minutę.
Ubij w mleku i gotuj 5 minut na średnim ogniu, często ubijając. Doprawić solą i pieprzem.
Każdy endywia owinąć szynką.
Wlać połowę sosu beszamelowego na dno naczynia do pieczenia.
Endywii umieścić w naczyniu i przykryć pozostałym sosem. Wierzch z serem, i przykryć naczynie folią.
Piec 25 minut, zdjąć folię i piec kolejne 30 minut.