Francuska Tarta Z Jabłkami
Francuska tarta z jabłkami to przepis śródziemnomorski, który serwuje 6. Ten deser ma 569 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką lodowatą wodę, cukier, calvados i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Francuska Tarta Z Jabłkami, Francuska Tarta Z Jabłkami, oraz Francuska Tarta Z Jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do ciasta umieść mąkę, sól i cukier w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulsuj przez kilka sekund, aby się połączyć.
Dodać masło i pulsować 10 do 12 razy, aż masło jest w małych kawałkach wielkości grochu. Przy włączonym silniku wlej wodę z lodem do rury podającej i pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć. Zrzucić na mąkę pokładzie i ugniatać szybko w piłkę. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż patelnię z pergaminem.
Rozwałkuj ciasto nieco większe niż 10 na 14 cali. Za pomocą linijki i małego noża przyciąć krawędzie.
Umieścić ciasto na przygotowanej blasze i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania jabłek.
Jabłka obrać i przeciąć na pół przez łodygę.
Usuń łodygi i rdzenie ostrym nożem i kulką melona. Pokroić jabłka w poprzek w 1/4 cala grubości plastry.
Nakładające się na siebie plasterki jabłek ułożyć po przekątnej na środku tarty i kontynuować robienie ukośnych rzędów po obu stronach pierwszego rzędu, aż ciasto pokryje się plasterkami jabłek. (Zwykle nie używam końcówek jabłek, aby układ był piękny.)
Posypać pełnym 1/2 szklanki cukru i kropki z masłem.
Piec przez 45 minut do 1 godziny, aż ciasto zbrązowieje, a krawędzie jabłek zaczną brązowieć. Obracać patelnię raz podczas gotowania. Jeśli ciasto pucha się w jednym obszarze, Wytnij małą szczelinę nożem, aby wypuścić powietrze. Nie martw się! Soki jabłkowe będą się palić na patelni, ale tarta będzie w porządku! Gdy tarta się skończy, podgrzej galaretkę morelową razem z Calvados i umyj jabłka i ciasto całkowicie mieszanką galaretki. Poluzuj tartę metalową szpatułką, aby nie przyklejała się do papieru. Pozostawić do ostygnięcia i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.