Francuska Tarta Z Jabłkami

Francuska Tarta Z Jabłkami
Francuska tarta z jabłkami to przepis śródziemnomorski, który serwuje 6. Ten deser ma 569 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką lodowatą wodę, cukier, calvados i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Francuska Tarta Z Jabłkami, Francuska Tarta Z Jabłkami, oraz Francuska Tarta Z Jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do ciasta umieść mąkę, sól i cukier w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulsuj przez kilka sekund, aby się połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać masło i pulsować 10 do 12 razy, aż masło jest w małych kawałkach wielkości grochu. Przy włączonym silniku wlej wodę z lodem do rury podającej i pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć. Zrzucić na mąkę pokładzie i ugniatać szybko w piłkę. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MasłoMasło
CiastoCiasto
GrochGroch
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż patelnię z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Rozwałkuj ciasto nieco większe niż 10 na 14 cali. Za pomocą linijki i małego noża przyciąć krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Umieścić ciasto na przygotowanej blasze i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Jabłka obrać i przeciąć na pół przez łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
8
Usuń łodygi i rdzenie ostrym nożem i kulką melona. Pokroić jabłka w poprzek w 1/4 cala grubości plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
NóżNóż
9
Nakładające się na siebie plasterki jabłek ułożyć po przekątnej na środku tarty i kontynuować robienie ukośnych rzędów po obu stronach pierwszego rzędu, aż ciasto pokryje się plasterkami jabłek. (Zwykle nie używam końcówek jabłek, aby układ był piękny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
10
Posypać pełnym 1/2 szklanki cukru i kropki z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
11
Piec przez 45 minut do 1 godziny, aż ciasto zbrązowieje, a krawędzie jabłek zaczną brązowieć. Obracać patelnię raz podczas gotowania. Jeśli ciasto pucha się w jednym obszarze, Wytnij małą szczelinę nożem, aby wypuścić powietrze. Nie martw się! Soki jabłkowe będą się palić na patelni, ale tarta będzie w porządku! Gdy tarta się skończy, podgrzej galaretkę morelową razem z Calvados i umyj jabłka i ciasto całkowicie mieszanką galaretki. Poluzuj tartę metalową szpatułką, aby nie przyklejała się do papieru. Pozostawić do ostygnięcia i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
MorelaMorela
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn