Francuscy Crullerzy
Przepis Francuski Crullers może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz do 2 białka jaja, olej roślinny, cukier drobny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 807 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi ten poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Doughnut FRYday - Francuskie Crulle, Francuskie Crulle z Bourbon Sugar Glaze, oraz Crullers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę, masło, cukier i sól w garnku o dużym dnie i doprowadzić do szybkiego wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką, aż mąka zostanie całkowicie włączona. Nadal gotować i mieszać przez 3 do 4 minut, aby odparować jak najwięcej wody, Jak to możliwe. Im więcej wilgoci można usunąć, tym więcej jaj można dodać później i lżejsze ciasto będzie. Mieszanina jest gotowa, gdy cienka warstwa pokryje dno patelni.
Przenieść mieszaninę do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Chociaż pasztet à choux można mieszać ręcznie, może to być dość uciążliwe, więc użyj miksera, jeśli go masz. Mieszaj mieszaninę przez około 1 minutę, aby ostygła. Następnie wymieszaj na średniej prędkości i dodaj pierwsze jajko.
Niech wymieszać całkowicie, a następnie zeskrobać po bokach miski.
Dodać pozostałe jajka, pojedynczo i całkowicie wymieszać.
Dodawać białka, trochę na raz, aż pasta stanie się gładka i błyszcząca i utrzyma lekki szczyt po ściśnięciu palcami. Należy uważać, aby nie dodać zbyt dużo białka jaj lub crullers staną się ciężkie.
Przenieść ciasto do worka z ciastem wyposażonego w końcówkę star piping 1/2 cala.
Aby usmażyć crullery, podgrzej co najmniej 2 cale oleju w garnku o ciężkim dnie, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 188°. podczas gdy olej się nagrzewa, Wytnij dwanaście kwadratów 3 na 3 cale pergaminu i lekko je posmaruj. Rura pierścień na każdym kwadracie. Gdy olej jest gorący, umieść po jednym kruszcu na raz w oleju, papier do góry.
Usuń papier szczypcami. Smażyć z każdej strony na złoty kolor, 2 do 3 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręczniku papierowym przez co najmniej 1 minutę. Gdy ostygnie w dotyku, crullery mogą być szkliwione.
Crullery również bardzo dobrze pieką, chociaż będą miały nieco twardsze Skórki niż wersje smażone. Rozgrzej piekarnik do 232°. Linia blachy do pieczenia z pergaminem i rury crullers na nim, co najmniej 2 cale od siebie.
Piec przez 5 minut, następnie zmniejszyć ogień do 177° i piec przez kolejne 15 minut. Wyłącz ciepło, otwórz lekko drzwi piekarnika i pozostaw crullery na 5 do 10 minut w piekarniku chłodzącym.
Usuń, zanurz w glazurze i ostudź na stojaku, aż glazura się ustawi.
Beignets, klasyczne przysmaki z ciasta smażonego w Nowym Orleanie, używają tego samego ciasta i są jeszcze łatwiejsze do przygotowania. Po prostu upuść zaokrąglone łyżeczki ciasta do oleju. Jak ptysie ciasta, beignets odwróci się-ale miej na nie oko i odwróć te, które potrzebują trochę pomocy.
Wydrukowano za zgodą Lary Ferroni, © 2010 Sasquatch Books