Fougasse

Fougasse
Fougasse może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 22 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, skórki pomarańczowej, soli kuchennej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Boczek cebulowy fougasse, Fougasse nie jest po francusku dla Focaccia, oraz Fougasse z ziołami prowansalskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem cukier i ciepłą wodę w misce miksera.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posypać drożdże na mieszaninie i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli drożdże nie pienią się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Mąkę ubić do mieszanki drożdży, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Niech starter wzrośnie, luźno pokryte folią, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Dodaj cukier, sól, pokruszone nasiona anyżu, wodę, wodę z kwiatu pomarańczy, skórkę, 1/3 szklanki oleju i 11/4 szklanki mąki, aby rozpocząć i ubić ze średnią prędkością, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu PomarańczyWoda Z Kwiatu Pomarańczy
AnyżAnyż
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Wymieszać w pozostałych 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki na raz, z małą prędkością, aż miękkie ciasto tworzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść, posypując lekko mąką, jeśli ciasto jest bardzo lepkie, aż będzie gładkie i elastyczne (ciasto pozostanie lekko lepkie), 8 do 10 minut. Uformuj ciasto w kulkę i przenieś do lekko naoliwionej dużej miski, obracając ciasto, aby pokryć je olejem. Przykryj miskę folią i pozwól wyrośnięciu ciasta w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, od 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj), a następnie podziel na połowę. Pat się każda połowa do owalu (o 12 cali długości i 1/4 cala grubości), a następnie przenieść do 2 lekko naoliwione duże blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Używając bardzo ostrego noża lub skrobaka do ciast, wykonaj wycięty środek każdego owalnego "liścia", przecinając całą drogę do blachy do pieczenia i pozostawiając 1-calową granicę na każdym końcu cięcia. Wykonaj 3 krótsze ukośne cięcia z każdej strony oryginalnego cięcia, pozostawiając 1-calową granicę na każdym końcu cięć, aby stworzyć wygląd żył liści (nie łącz cięć). Delikatnie rozciąć kawałki około 1 1/2 cala palcami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
6
Odstawić ciasto, odsłonięte, aż lekko nadmuchane, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Chleb posmarować pozostałą łyżką oleju i posypać solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Piec, przełączając pozycję blach do pieczenia w połowie pieczenia, aż bochenki będą złocisto brązowe i wydrążone po naciśnięciu na dno, łącznie od 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Przenieść bochenki do stojaka i schłodzić do temperatury ciepłej lub pokojowej.
1
Fougasses najlepiej jeść w dniu, w którym się je.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn