Fondue Czekoladowe
Fondue czekoladowe to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz jabłko, truskawki, Jumbo nerkowca, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Czekoladowe Fondue & Swissmar Żeliwny Zestaw Do Fondue Giveaway, Family Fondue Night {Moje Ulubione Fondue + gratis!}, oraz Fondue Czekoladowe.
Instrukcje
Dokładnie umyć i osuszyć truskawki i jabłka.
Jabłka i banana pokroić w plastry o grubości 3/4 cala. Ułóż wszystkie owoce i orzechy na talerzu. Aby sos czekoladowy, ubij razem kakao, cukier i Splenda w średniej wielkości misce. Powoli wlać mleko, aby uzyskać pastę.
Wymieszać, aby usunąć grudki.
Przenieść do średniej wielkości rondla i doprowadzić do niskiego wrzenia na małym ogniu, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Przełożyć sos czekoladowy do garnka do fondue.
Umieść garnek nad świecą lub palnikiem w puszkach. Przesuń kawałki owoców na widelec do fondue lub wykałaczkę i zanurz w sosie. W przypadku orzechów łyżka sosu na talerzu i orzechy zanurzyć w sosie ręcznie.