Foie Gras i jajka śmietankowe

Foie Gras i jajka śmietankowe
Foie Gras i jajka śmietana może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, śmietanę do bicia, estragon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym, oraz Zupa grochowa z Foie Gras dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko maślane cztery 4-uncjowe ramekiny lub suflety.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Każdy kawałek pasztetu pokroić w 4 kostki. Kostki pasztetu podzielić na przygotowane potrawy. Crack 1 jajko w każdym naczyniu, utrzymując żółtka w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
3
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Na każde jajko skropić 1 łyżkę śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
JajkoJajko
5
W razie potrzeby posypać kawałki trufli.
6
Posypać estragonem i pietruszką. Każde naczynie szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Napełnij dużą patelnię wodą do głębokości 1/2 cala. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj ramekiny. Gotować, aż białka są twarde i żółtka są nadal ciekłe, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Usunąć ramekiny z wody; usunąć folię i wytrzeć ramekiny do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Podawać na małych talerzach z tostami.
1
Pasztet i mus z Foie gras są sprzedawane w sklepach specjalistycznych i niektórych supermarketach. Świeże czarne trufle (w słoikach) są sprzedawane na włoskich rynkach i w sklepach z żywnością specjalistyczną; najbardziej aromatyczne są europejskie zimowe czarne trufle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
TrufleTrufle
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn