Foie Gras i jajka śmietankowe
Foie Gras i jajka śmietana może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, śmietanę do bicia, estragon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym, oraz Zupa grochowa z Foie Gras dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko maślane cztery 4-uncjowe ramekiny lub suflety.
Każdy kawałek pasztetu pokroić w 4 kostki. Kostki pasztetu podzielić na przygotowane potrawy. Crack 1 jajko w każdym naczyniu, utrzymując żółtka w całości.
Na każde jajko skropić 1 łyżkę śmietany.
W razie potrzeby posypać kawałki trufli.
Posypać estragonem i pietruszką. Każde naczynie szczelnie przykryć folią.
Napełnij dużą patelnię wodą do głębokości 1/2 cala. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Dodaj ramekiny. Gotować, aż białka są twarde i żółtka są nadal ciekłe, o 8 protokół.
Usunąć ramekiny z wody; usunąć folię i wytrzeć ramekiny do sucha.
Podawać na małych talerzach z tostami.
Pasztet i mus z Foie gras są sprzedawane w sklepach specjalistycznych i niektórych supermarketach. Świeże czarne trufle (w słoikach) są sprzedawane na włoskich rynkach i w sklepach z żywnością specjalistyczną; najbardziej aromatyczne są europejskie zimowe czarne trufle.