Foccacia Wielkanocna: Fugazza di Pasqua

Wielkanocna Foccacia: Fugazza di Pasqua może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dodatków. Ten przepis służy 12 osobom. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 7 g białka i 3 g tłuszczu. Za 19 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dzięki temu przepisowi Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także włoski chleb wielkanocny – Pane di Pasqua, włoski chleb wielkanocny – Pane di pasqua i włoski chleb wielkanocny (Pane di Pasqua).
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj drożdże, ciepłą wodę i 1 łyżkę cukru i odstaw na 10 minut, aż mieszanina zacznie się pienić.
W osobnej misce wymieszaj mąkę z solą, tworząc wgłębienie pośrodku.
Dodać mieszaninę drożdży i roztrzepane jajka, wymieszać drewnianą łyżką, stopniowo wprowadzając składniki, aż powstanie miękkie ciasto.
Jeśli to konieczne, dodaj więcej mąki, aby lepiej połączyć ciasto i ugniataj rękami posypanymi mąką, gdy ciasto stanie się zbyt sztywne. Wyrabiać przez 10 minut na posypanej mąką powierzchni lub przez 10 minut w misie miksera, używając końcówki do wyrabiania ciasta. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, uformuj z niego kulę i włóż do natłuszczonej miski, obracając, aby nasmarować wszystkie strony. Przykryj wilgotną ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut. Uderz i pozwól wyrosnąć pod przykryciem po raz drugi.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Uderz ciasto w dół i czystymi, naoliwionymi rękami ugniataj ciasto tak, aby pasowało do formy o wymiarach 11 na 15 cali i grubości 1 cala. W kilku miejscach zagnieść ciasto knykciami, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut.
Po 15 minutach ubić pozostałe jajko, żółtko, pozostały cukier i szczyptę soli i posmarować mieszanką powierzchnię ciasta.
Piec przez 25 do 30 minut, aż uzyska jasnozłoty kolor.
Podawać na ciepło, pokroić w ćwiartki.