Focaccia Świeża

Focaccia Świeża
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać świeże focaccian spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 380 kalorii, 13g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako chleb i odbywa się w mniej więcej 2 godziny i 10 minut. 175 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, parmezan, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 97%. Spróbuj Focaccia Fresh Figowa, Świeże warzywa cytrynowe na czerwonej papryce Focaccia, oraz Chleb Focaccia Herbed Z Czarną Oliwą I Świeżym Rozmarynem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wodę w misce miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj cukier, posypać drożdże nad wodą i niech kwitną aż bąbelkami, 5 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
3
W misce wymieszać mąkę uniwersalną i pszenną z solą i posiekanym rozmarynem. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do kwitnących drożdży w misce do mieszania. Następnie dodaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PszenicaPszenica
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Używając haczyka do ciasta, wymieszaj ciasto na średniej prędkości, aż stanie się gładkie i miękkie, przez 8 do 10 minut. Ciasto będzie bardzo luźne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Przenieść ciasto na czystą, posypaną mąką powierzchnię i wyrabiać ciasto ręcznie przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Wytrzyj miskę wymieszać ciasto w, a następnie płaszcz miskę z oliwą z oliwek. Powrót ciasto do naoliwionej miski i pozostawić w ciepłym miejscu, przykryte ręcznikiem, aż podwojony Rozmiar, 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Oil 9-by-13-cala blachy do pieczenia z pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Rozłóż ciasto na patelnię opuszkami palców, aby utworzyć wgłębienia w cieście. Im więcej dołeczków zrobisz, tym więcej tekstury będzie miał chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
ChlebChleb
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Używając pędzelka do ciasta, posmaruj ciasto i umieść liście rozmarynu w niektórych wgłębieniach. Top z plasterkami pomidora i posypać parmezanem. Przykryj ciasto ponownie ręcznikiem i pozostaw w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
ParmezanParmezan
RozmarynRozmaryn
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
10
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i ustaw stojak na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piec ciasto na złoty kolor, 35 do 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia56
Magazyn