Focaccia pieprzowa z olejem truflowym
Przepis Focaccia paprykowa z olejem truflowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, grubą sól morską, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Focaccia ze szparagami, Prosciutto i olejem truflowym, Pieczony Dorsz Pieprzowy, oraz Chleb Z Papryką Pęknięty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 2 szklanki letniej wody i drożdży w dużej misce do wymieszania.
Wymieszać 3 łyżki oliwy z oliwek, olej truflowy, popękany pieprz i 2 łyżeczki soli.
Dodać 1 szklankę mąki. Używając drewnianej łyżki, energicznie mieszaj, aż dobrze się zagnieżdżą.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 45 minut (nie dziurkować ciasta).
Blacha do pieczenia lekko olejowa 15x10x1 cala. Wysuń ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia (ciasto będzie miękkie i łatwo wysunie się na blachę; nie dziurkuj ciasta ani nie ugniataj ciasta). Delikatnie pociągnij i rozciągnij ciasto tak, aby ciasto prawie pokrywało blachę do pieczenia. Nacisnąć opuszki palców na całej górze ciasta, aby utworzyć wgłębienia.
Umyć wierzch focaccia z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Posypać tymiankiem, rozmarynem i grubą solą. Przykryć luźno folią.
Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do wydmuchania, około 30 minut dla schłodzonego ciasta i około 15 minut dla ciasta w temperaturze pokojowej.
Tymczasem umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 232°.
Piec focaccia do głębokiego złocistego brązu, o 30 protokół.
Przenieść do szafy i schłodzić.
* Dostępne na rynkach włoskich, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.