Focaccia pieprzowa z olejem truflowym

Focaccia pieprzowa z olejem truflowym
Przepis Focaccia paprykowa z olejem truflowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, grubą sól morską, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Focaccia ze szparagami, Prosciutto i olejem truflowym, Pieczony Dorsz Pieprzowy, oraz Chleb Z Papryką Pęknięty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 2 szklanki letniej wody i drożdży w dużej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Wymieszać 3 łyżki oliwy z oliwek, olej truflowy, popękany pieprz i 2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Olej TruflowyOlej Truflowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
3
Dodać 1 szklankę mąki. Używając drewnianej łyżki, energicznie mieszaj, aż dobrze się zagnieżdżą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 45 minut (nie dziurkować ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
2
Blacha do pieczenia lekko olejowa 15x10x1 cala. Wysuń ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia (ciasto będzie miękkie i łatwo wysunie się na blachę; nie dziurkuj ciasta ani nie ugniataj ciasta). Delikatnie pociągnij i rozciągnij ciasto tak, aby ciasto prawie pokrywało blachę do pieczenia. Nacisnąć opuszki palców na całej górze ciasta, aby utworzyć wgłębienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Umyć wierzch focaccia z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
FocacciaFocaccia
4
Posypać tymiankiem, rozmarynem i grubą solą. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
RozmarynRozmaryn
TymianekTymianek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do wydmuchania, około 30 minut dla schłodzonego ciasta i około 15 minut dla ciasta w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Tymczasem umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec focaccia do głębokiego złocistego brązu, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieść do szafy i schłodzić.
9
* Dostępne na rynkach włoskich, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn