Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Flądra z Herbowanym kuskusem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 535 kalorii, 37g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Jeśli masz olej do gotowania, wodę, płaskie liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest dobre. Spróbuj Flądra Z Herbowanym Kuskusem, Flądra gotowana na parze z warzywnym kuskusem, oraz Flądra nadziewana krabami z herbem Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W blenderze natkę pietruszki i szalotki przecier z sokiem z cytryny, 2 łyżki oleju, 1/4 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
W średnim rondlu, doprowadzić pozostałe 2 szklanki wody do wrzenia z 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wymieszać 3 łyżki natki pietruszki i kuskus. Przykryć, zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Posypać rybę pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Flądrę odkurzyć mąką i otrząsnąć nadmiar. Smażyć ryby, aż brązowy i po prostu zrobić, o 2 protokół z boku na 1/2-cal-filety o grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flądra
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony Cukier
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Rybę podawać na kuskusie z pozostałą natką pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Alternatywy dla ryb: wszelkie filety rybne o łagodnym smaku będą dobrze komponować się ze stosunkowo delikatnym sosem. Spróbuj Lake perch, witlinek, croaker, drum, lub bass, lub oczywiście, każdy z rodziny flądry, takie jak cytryna lub szary sole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Flądra
Witlinek
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sola
7
Odmiana: flądra z bazylią i natką pietruszki kuskus: zrobić puree ziołowe z 1/4 szklanki świeżej bazylii i 1/2 szklanki płaskich liści pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Flądra
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
Zalecenie dotyczące wina: Połącz cierpkość soku z cytryny z kwaśnym białym winem. Spróbuj dobrej jakości Soave lub Orvieto z Włoch.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.