Fleischkuechle (Flesh-Keek-Luh)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fleischkuechle (Flesh-Keek-Luh). Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką cebulę, sól, olej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Klopsiki Szwabskie (Fleischkuechle) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać mieloną wołowinę, cebulę, sól i pieprz, aż dobrze wymieszane. Odstawić.
W dużej misce wymieszać mąkę i sól.
Wlać jajka i mleko, i mieszać, aż dobrze wymieszane za pomocą solidnej łyżki. Uformuj ciasto na 2-calowe kulki i rozwałkuj w kółka o grubości 1/4 cala na mące.
Uformuj wołowinę w kulki wielkości piłki golfowej i umieść każdą z nich na pół koła ciasta. Złóż pozostałe połówki kółek, aby zamknąć ciasto. Uszczelnij krawędzie za pomocą spodka lub naciskając palcami.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy do 365 stopni F (185 stopni C) lub na średnim ogniu na dużej głębokiej patelni. Smażyć Keuchle na złoty kolor, obracając raz. Powinno to zająć około 10 minut dla każdej partii.