Tort Migdałowy Szkliwiony
Glazurowane migdałowe ciasto Bundt może być tylko deserem, którego szukasz. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 153 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tort Migdałowy Szkliwiony, Pomarańczowe Szkliwione Ciasto Bundt, oraz Tort Bananowy Szkliwiony Rumem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i zmielone migdały wymieszać. Odstawić.
W dużej misce, śmietana razem masło i 2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać 1 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego i wanilii. Ubij mieszankę mąki na przemian z 1 szklanką mleka, mieszając tylko do momentu włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 do 70 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut i odwrócić na stojaku z drutu. Schłodzić 10 minut dłużej.
Umieść stojak na woskowanym papierze.
Połączyć 1/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego i prażone pokrojone migdały; zalać ciepłe ciasto.