Flank Steak Pitas dla dwojga
Ten przepis zawiera 2 porcje z 429 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Za 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ocet balsamiczny, stek wołowy, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Flank Steak Pitas, Śródziemnomorskie Steki I Jajka Pitas, oraz Grecki Stek Pitas dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze osiem składników.
Wlej 2 łyżki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torebki; dodaj wołowinę. Uszczelnij torbę i odwróć się do płaszcza. Wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin lub na noc. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądane wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
W międzyczasie grilluj pitas bez przykrycia na średnim ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony lub do ogrzania. Cienko pokrój wołowinę w poprzek ziarna. W dużej misce wrzuć wołowinę, sałatę i zarezerwowaną marynatę.
Podawać w pitach; posypać sezamem.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek można łączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Twomey Cellars by Silver Oak Russian River Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
![Dwie piwnice Silver Oak Russian River Pinot Noir]()
Dwie piwnice Silver Oak Russian River Pinot Noir
Nasza rosyjska dolina rzeki Pinot Noir z 2009 roku ma rubinowy kolor z fioletowymi pasemkami i złożonym nosem świeżych płatków róż, bzu, kandyzowanych jabłek, słodkich przypraw do pieczenia i odrobiny mięty pieprzowej. Ma bogaty, szeroki atak na podniebienie i nuty karmelu, toffi i dojrzałych, czerwonych owoców. To wyraziste wino ma zrównoważone wykończenie owoców, przypraw, jasnej naturalnej kwasowości i drobnoziarnistych tanin.