FLAN TRADYCYJNY (FLAN DE LECHE)
Tradycyjny FLAN (FLAN DE LECHE) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 13g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, ciężką śmietanę, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 398 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), oraz Flan de Arequipe (Dulce de Leche Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować karmel, umieść 1 szklankę cukru w małym garnku z ¼ szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać raz i zmniejszyć ogień do średniej i gotować około 5 minut lub aż syrop zmieni kolor karmelu.Natychmiast wlej taką samą ilość karmelu do każdego ramekina lub dowolnej formy odpornej na piekarnik, której chcesz użyć. Obracaj każdą potrawę, aby pokryć bazę karmelem, pracuj szybko, ponieważ karmel szybko twardnieje, gdy stygnie.
Wszystkie ramekiny umieścić na dużej patelni i odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350° F.In średniej miski, za pomocą miksera elektrycznego.
Wymieszać jajka, żółtka i 1 ½ łyżki cukru przez 2 do 3 minut.
Dodać mleko skondensowane, śmietanę, mleko pełne i ekstrakt waniliowy i mieszać przez 1 minutę.Ostrożnie wlać równą ilość mieszanki flan do karmelizowanych ramekin na patelni. Następnie dodaj gorącą wodę do patelni, a nie do ramekinów, aż woda dotrze do połowy boków ramekinów.
Umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i piec przez 1 godzinę lub aż nóż włożony w środku flan wyjdzie czysty.
Wyjąć z patelni i ostudzić przez co najmniej 30 minut. Następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 hours.To podawać, ostrożnie obrócić nożem krawędź ramekina, przykryć talerzem do serwowania, przewrócić i delikatnie usunąć ramekin, umożliwiając karmelowi bieganie po bokach.