Flan Kokosowy
Kokosowy Flan może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten deser ma 1023 kalorii, 17g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, mleko kokosowe, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan de Coco (Flan kokosowy), Flan kokosowy (Flan de Coco), oraz Flan Kokosowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W małym rondelku umieścić cukier i delikatnie dodać wodę i sok z cytryny. Nie mieszać. Doprowadzić rondel do wrzenia na średnim ogniu, bez mieszania, aż mieszanina zmieni kolor na złoty. Podziel karmel na 4 ramekiny, wypełniając je 1/4 drogi do góry.
Jajka ubić w dużej misce.
Dodać pozostałe składniki i zmiksować do połączenia.
Na wierzch karmelu wlać krem do ramekinów.
Umieść ramekiny w dużej patelni lub naczyniu do pieczenia i ostrożnie wlej gorącą wodę do patelni wokół nich, 1/2 drogi do ich boków, aby zrobić łaźnię wodną.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, aż flan zacznie się poruszać w ramekins po delikatnym wstrząśnięciu.
Wyjąć ramekiny z łaźni wodnej i schłodzić je w lodówce przez 2 godziny przed podaniem.
Uruchom nóż wokół krawędzi ramekinów. Odwróć na talerzu i udekoruj jagodami.