Flamed Rum Babas Exeter
Need a napój wegetariański? Flamed Rum Babas Exeter może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 11g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, rum, winogrona i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baby Orange Babas, Babas au Calvado z szkliwionymi jabłkami, oraz Babas rumowe z gotowanym ananasem i lodami waniliowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mleko do luke-ciepłej temperatury. Roztopić masło i pozostawić do ostygnięcia. Odmierz masło, cukier i rum. Skórkę drobno posiekać. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. ciepła miska.
Przesianą mąkę umieścić w rozgrzanej misce i zrobić dobrze w mące.
Dodać pokruszone drożdże, 3/8 szklanki mleka, cukier i sól.
Wymieszać, aż drożdże się rozpuszczą, a następnie dodać jajka i ubić rękami, aż dobrze połączone i gładkie. Przykryj miskę i umieść w ciepłym miejscu na 45 minut, aby mieszanina okazała się. Po 45 minutach wyjąć miskę i dodać schłodzone, stopione masło i pozostałą 1/4 szklanki mleka. Beat mocno przez kilka minut, a następnie połowę wypełnić 4 smarowane małe formy ciasto. Przykryj formę i umieść w ciepłym miejscu na kolejne 10 minut.
Umieść formę z powstałą mieszaniną w piekarniku i gotuj przez 20 minut. Unmold na stojaku na ciasto i pozostawić do ostygnięcia trochę.
Masło z cukrem umieścić na frypanie i wymieszać, aby uformować krówkę-dodać 1 łyżkę rumu i sułtanki, skórkę i winogrona. Płaszcz w mieszance krówki.
Babas umieścić w mieszaninie krówki-nakłuć lekko widelcem i obrócić w sosie.
Na każdą Babę wlać 2 łyżki rumu, a następnie zapalić.
Poszczególne babki układamy na serwowanych potrawach-przykrywamy sosem i podajemy w towarzystwie bitej śmietany.