Flądra smażona z cytryną i czosnkiem ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Broiled Flunder (So Easy!), Flądra Francuska Pieczona, oraz Flądra pieczona z parmezanem glazura "Cezar" dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej brojlera do wysokiej, linii broiling pan z folią i ustawić Stojak 2 cale od ciepła. W małej misce, połączyć 3 łyżki. oliwa z oliwek, sok z cytryny i czosnek; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Folia Aluminiowa
Patelnia
2
Rozgrzać pozostały olej na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę, aż zmiękną, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać mrożony szpinak, przykryć i gotować do rozmrożenia, o 8 protokół. Odsączyć, doprawić solą i pieprzem i skropić 1/2 aromatyzowanej oliwy z oliwek. Gotować przez 4 minuty, aby odgrzać nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szpinak Mrożony
Oliwa Z Oliwek
4
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.
5
Lekko mgiełka wyłożona folią broiling pan z natryskiem do gotowania. Ułożyć filety z flądry na wierzchu i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Flądry
Sól I Pieprz
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
6
Mżawka pozostały olej smakowy nad rybami i broil, niezakłócony, aż nieprzezroczyste i lekko rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Olej Do Smażenia
7
Szpinak podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
8
Umieść rybę na szpinaku i podawaj na gorąco, w razie potrzeby polane skórką z cytryny.
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.