Flądra Piccata ze szpinakiem

Flądra Piccata ze szpinakiem
Flądra Piccata ze szpinakiem to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka boil-in-bag ryżu, pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Flądra Szpinak Piec, Flądra ze szpinakiem i farszem orzechowym, oraz Flądra Nadziewana Szpinakiem Kremowym.

Instrukcje

1
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
SólSól
2
Umieść ryż w średniej misce; wymieszaj 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Posypać rybę pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu. Pogłębiać ryby w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
SólSól
4
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj rybę na patelnię; gotować 1 1/2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj wino, sok i kapary na patelnię; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
SokSok
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj masło do patelni, mieszając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Usuń rybę i sos z patelni; utrzymuj ciepło. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
9
Dodaj szpinak na patelnię; smażyć 1 minutę lub aż zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść 1/2 szklanki ryżu na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z około 1/3 szklanki szpinaku, 1 filet, i 1 łyżka sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
SOSSOS
RyżRyż

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn