Pięciowarstwowy meksykański Dip to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 12 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 73 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sok z limonki, wodę, cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Indian 7 Layer Dip, 7-Warstwowy Dip Meksykański, oraz Mexican Layer Dip.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać z czosnkiem i gotować przez 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Połowę mieszanki cebuli włożyć do robota kuchennego z czarną fasolą, papryką chipotle, 2 łyżkami soku z limonki, kminkiem, wodą i solą. Puree aż będzie gładkie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Dodać kukurydzę na patelni z pozostałą mieszaniną cebuli i gotować przez około 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Zdjąć z ognia i wymieszać w liściach kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
7
W małej misce rozgnieść awokado z pozostałym sokiem z limonki. W średniej misce wrzucić razem pomidory, scallion i jalapeno, jeśli używasz. Doprawić mieszankę pomidorową solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Rozprowadź dip Black bean na dnie szklanego naczynia do pieczenia lub serwowania 8 przez 8. Top z mieszanki kukurydzy, rozłożenie go do postaci pojedynczej warstwy na fasoli, powtórzyć z awokado, następnie pomidory. Top z serem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.