Fish Piccata
Ryby Piccata wymaga około 20 minut od początku do końca. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 1G białka, oraz 13g tłuszczu. Jeśli masz sok z cytryny, oliwę z oliwek, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 115 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Fish Piccata, Dziś Kolacja: Fish Piccata, oraz Dorsz Piccata.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na średnim ogniu. Gdy patelnia się rozgrzewa, osusz rybę papierowymi ręcznikami i dopraw solą i pieprzem. Pogłębiać w mące, wytrząsając nadmiar.
Smażyć ryby w oleju, aż tylko gotowane przez, o 4 protokół, przerzucanie w połowie.
Rybę wyjąć na talerz. Rozmaż patelnię białym winem, ubijając przez około 1 minutę.
Dodać sok z cytryny i kapary i wymieszać.
Dodać masło i wymieszać lub ubijać do włączenia, aby połączyć sos.
Wylać na rybę i udekorować posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.