Fish fingers & mushy peas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać paluszki rybne & mushy groszek spróbować. Ten przepis służy 4. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu. Mieszanka grochu, gałka masła, mięta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć zwykłą mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis z BBC Good Food ma 227 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wędzone pstrągi z groszkiem, Paluszki rybne z łososia ze szparagami i groszkiem wiosennym, oraz Mushy Peas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój rybę na 12 palców, każdy o grubości około 3 cm.
Do 3 oddzielnych miseczek włożyć przyprawioną mąkę,jajko i bułkę tartą. Kawałki ryby najpierw obtoczyć w mące, następnie dobrze obtoczyć w jajku i całkowicie obtoczyć w bułce tartej.Umieścić na talerzu i schłodzić przez 15 minut.
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Dodajemy paluszki rybne i smażymy przez 8 minut, obracając się na okrągło, aż będą złote i ugotowane. Tymczasem dodaj grochmała patelnia wrzącej wody. Gotować przez4 min, aż naprawdę miękkie.
Odcedzić, tipinto miskę z masłem, skórką i miętą, i mniej więcej masować ziemniakiem. Doprawić do smaku i ogrzać.
Złote paluszki rybne podajemy z obfitą łyżką papkowatego groszku, lemonwedges i młodych ziemniaków, jeśli chcesz.