Finnish Pulla

Finnish Pulla
Fińska Pulla może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 1881 kalorii, 54g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 3 i kosztuje $1.7 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 843 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jeśli masz sól, masło, mielony kardamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Spróbuj Kalafior Fiński, Finnish Flatbread, oraz Fińskie Wiatrówki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki, a następnie usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ostudzić, aż do lata.
3
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie. Wymieszać z letnim mlekiem, cukrem, solą, kardamonem, 4 jajkami i wystarczającą ilością mąki do wyrobienia ciasta (około 2 szklanki). Ubijaj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
4
Dodać około 3 szklanki mąki i dobrze ubić; ciasto powinno być gładkie i błyszczące w wyglądzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Dodać roztopione masło lub margarynę i dobrze wymieszać. Ubijaj ponownie, aż ciasto będzie błyszczące. Wymieszaj pozostałą mąkę, aż ciasto będzie sztywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Wyjąć z miski na posypaną mąką powierzchnię, przykryć odwróconą miską do mieszania i odstawić na 15 minut. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i satynowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Umieść w lekko nasmarowanej misce do mieszania i obróć ciasto, aby nasmarować wierzch. Przykryć czystym naczyniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
8
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, około 1 godziny. Uderz w dół i pozwól ponownie wzrosnąć, aż prawie się podwoi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PunchPunch
9
Obrócić ponownie na mąki powierzchni, i podzielić na 3 części. Podzielić każdą trzecią na 3 ponownie.
10
Zwiń każdy kawałek w pasek od 12 do 16 cali. Warkocz 3 paski do bochenka. Powinieneś dostać 3 duże plecione bochenki. Podnieś warkocze na nasmarowane blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Odstawić na 20 minut.
12
Każdy Bochenek umyć jajkiem i posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
13
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez 25 do 30 minut. Sprawdź od czasu do czasu, ponieważ dno łatwo się pali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia40
Magazyn