Fingerling ziemniaki z winegret ziołowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaków Fingerling z winegretem ziołowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. 169 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wermutu, soku z cytryny, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Ziołowe Pieczone Ziemniaki Fingerling, Fingerling ziemniaki z sosem cytrynowo-ziołowym, oraz Ziemniaki pieczone w ziołach z musztardą pełnoziarnistą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim garnku i przykryj zimną wodą o ok. Doprowadzić do wrzenia i dodać łyżeczkę soli do wody. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i niech gotować, aż ziemniaki są przetargu widłowego, o 6-8 protokół.
Przygotuj winegret: podczas gotowania ziemniaków przygotuj winegret ziołowy. W średniej misce wymieszać sok z cytryny, tymianek, oregano, musztardę, sól, pieprz i oliwę z oliwek.
Włożyć pokrojoną czerwoną cebulę do miski z winegretem. To szybko "marynować" plastry czerwonej cebuli.
Posypać przecedzone ziemniaki wermutem: odcedzić ziemniaki z wody i umieścić je w dużej misce.
Posypać wermut i wrzucić do herbu.
Pozwól ziemniakom usiąść na minutę, aby nasiąknąć wermutem.
Wrzucić z cebulą, pietruszką i winegret: delikatnie wrzucić ziemniaki z cebulą, pietruszką i winegret ziołowy.
Odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem.
Podawać lekko ciepłe, o temperaturze pokojowej lub schłodzone.