Filety z dorsza w pikantnym sosie pomidorowym

Filety z dorsza w pikantnym sosie pomidorowym
Filety z dorsza w pikantnym sosie pomidorowym to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Za 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 22g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga grzybów, cebuli, selera i pieprzu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Pikantne Filety Z Dorsza Smażone W Piekarniku, Filety z dorsza z pomidorami i szpinakiem, oraz Filety z dorsza z sosem chrzanowym.

Instrukcje

1
Ułóż ryby w 1-1 / 2-qt. naczynie do kuchenki mikrofalowej pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
2
W dużej misce połącz pozostałe składniki; polej rybę. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, wino musujące i Pinot Grigio to świetny wybór na filety z dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Stoltz Organic Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się dzięki głębokiemu, bogatemu kolorowi i kwiatowemu aromatowi dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino albo powitało lata starzenia, albo zostało wypite na miejscu.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn