Filety wołowe z desek z borowikami
Filety wołowe z desek z Porcini Slather mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,82 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Gruboziarnisty popękany pieprz, borowiki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Filety wołowe z desek z borowikami, Polędwica wołowa z dębu argentyńskiego z sosem Chimichurri, oraz Polędwica Wołowa Z Dębu Argentyńskiego Z Sosem Chimichurri.
Instrukcje
Aby slather, połączyć wszystkie składniki w małej misce i wymieszać dobrze wymieszać.
Przygotuj ogień pośredni w grillu, z gorącym ogniem z jednej strony, a bez ognia z drugiej. W przypadku grilla węglowego moczyć 1 szklankę wiórów drzewnych w wodzie przez co najmniej 30 minut i umieścić bezpośrednio na gorących węglach, gdy są gotowe do desek. Na grill gazowy, miejsce 1/2 szklanki suchych wiórów drewnianych w polu palacza (lub zawijać wióry w folię aluminiową i otwory poke w folii) i umieścić na bezpośrednim ogniu w tylnej części grilla.
Podsmaż steki na gorącym ogniu przez 3 lub 4 minuty z jednej strony, a następnie umieść steki na desce, niegotowanej stronie w dół. Każdy filet wymieszać z około 1 łyżką plastra.
Umieść deskę po pośredniej stronie grilla. Zamknij pokrywkę i gotuj, aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części steku zarejestruje 54° dla średnio rzadkich, około 20 minut.
Piec-dymu deski: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść 1/2 szklanki suchych wiórów drewnianych w małej metalowej patelni na dolnej półce piekarnika i pozostaw do smażenia na około 15 minut przed deską. Tymczasem na patelni średnio gorącej, przesmaż polędwicę ze wszystkich stron. Kiedy dym zacznie wypełniać piekarnik, umieść podsmażone steki na desce na środku piekarnika. Piec-deska przez 20 minut, lub do czasu, gdy termometr mięsa włożony do najgrubszej części steku rejestruje około 54° dla średnio rzadkich.
From 25 Essentials: Techniques for Planking by Karen Adler and Judith Fertig. Copyright © 2010 by Karen Adler and Judith Fertig; photographs copyright © 2010 by Joyce Oudkerk. Opublikowane przez Harvard Common Press.