Filet wołowy z burakiem i chrzanem
Filet wołowy z burakiem i chrzanem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 28g białka, oraz 32G tłuszczu. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, trybula i szczypiorek, ocet balsamiczny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Filet wołowy z karmelizowaną cebulą i śmietaną chrzanową, Pieczone Żeberko Wołowe Z Burakiem I Chrzanem, oraz Pieczeń wołowa na zimno z sałatką z buraków i kremem chrzanowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodać wołowinę i szybko smażyć ze wszystkich stron, aż ładnie się zarumienią.
Przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego i doprawić solą i pieprzem. (Nie myj patelni, możesz jej użyć ponownie.) Piecz przez 35-45 minut, w zależności od tego, jak dobrze lubisz gotowane mięso i grubość stawu. Pozostawić do ostygnięcia.
Tymczasem obrać szalotki, pozostawiając korzenie nienaruszone i przeciąć na pół wzdłuż.
Na patelni rozgrzać kolejną 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodać szalotkę i delikatnie gotować przez 10 minut, obracając, aż zmięknie.
Posypać cukrem i gotować przez kolejne kilka minut, następnie zdjąć z ognia i wrzucić do dużej miski.
Dodać ocet i pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem i pozostawić do ostygnięcia.
Rozgrzać olej roślinny o głębokości około 2,5 cm, na szerokiej patelni lub woku. Buraki cienko pokroić i rozłożyć na tacy wyłożonej papierem kuchennym. Osusz je papierem kuchennym. Sprawdź, czy olej jest wystarczająco gorący, ostrożnie upuszczając kawałek buraka, jeśli natychmiast unosi się na powierzchnię pokrytą pęcherzykami, olej jest gotowy. Plastry buraka smażyć partiami przez 2-3 minuty, aż będą zwinięte i chrupiące.
Dobrze osuszyć na dużym talerzu wyłożonym papierem kuchennym i pozostawić do ostygnięcia.
Aby zrobić dressing, wymieszać wszystkie składniki w małej misce i doprawić do smaku.
Zimną wołowinę pokroić w cienkie plasterki za pomocą bardzo ostrego, nieuszkodzonego noża.
Włożyć liście sałaty do miski z szalotką, dobrze wrzucić i rozłożyć na dużym półmisku. Ułóż plastry wołowiny na wierzchu liści, łyżki trochę dressing na każdym kawałku, jak idziesz. Chipsy z buraków rozsypać na naczyniu i podawać z smażonymi w piecu młodymi ziemniakami (patrz poniżej).