Filet wieprzowy musztardowy z soczewicą jabłkową i ziołami aioli
Filet z musztardy wieprzowej z soczewicą jabłkową i ziołami aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 750 kalorii, 54g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 31 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka estragonu, fasolka szparagowa, jabłko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Filet wołowy z ziołami, czosnkiem i musztardą, Łosoś i soczewica z masłem ziołowo-musztardowym, oraz Filet wieprzowy z musztardą i ziołami.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Natrzeć wieprzowinę łyżką oleju, dodać przyprawę, a następnie zamknąć zewnętrzną część mięsa na całej patelni na gorąco.
Przełożyć wieprzowinę na blachę do pieczenia, posmarować Na Zewnątrz musztardą, następnie nacisnąć połowę estragonu i gotować przez 20 minut.
Wyjąć z piekarnika i przykryć folią na 5 min.
W międzyczasie ugotować soczewicę w wywarze, aż będzie miękka, około 12 min, odcedzić, następnie wrzucić z pozostałą oliwą, połową soku z cytryny i jabłkiem.
Aby aioli, wymieszać majonez, czosnek, Skórka z cytryny i pozostały sok i estragon z niektórych przypraw, a następnie odstawić. Pokrój wieprzowinę na grube plastry i podawaj na półmisku z soczewicą, miską aioli do zanurzenia i zieloną fasolką.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Finca La Malena Malbec. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
Finca La Malena Malbec
100% Malbec ze wschodniej Mendozy. Gleby wapienne i gliniaste, chłodne zimy i ciepłe lata zapewniają doskonałą koncentrację owoców i gładkie garbniki. Ciemny Rubin w Kolorze odbijającym światło w szeregu pomarańczowych / fioletowych odcieni. Przyjemny nos wypełniony nutami czerwonych leśnych owoców i ziół. Młode okrągłe taniny nadają mu jedwabistą zmysłową konsystencję, która prowadzi do bogatego odczucia w ustach. Przepyszne warstwy czerwonych jagód, śliwek, wanilii i przypraw otwierają się, gdy się rozgrzewa, zapewniając bogaty charakter odmianowy. Delikatne wykończenie, które wypełnia lukę między napojami i dobrze utrzymuje się po ostatnim łyku.